Първоначално публикувано от kaio156
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
С какво масло да карам AR 147 2.0 16v
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеАз не знам как ги мерите и кога ги сменяте маслата но аз Селения Рейсинг 10W60 лятно време го сменям без да ходя по писти на 6 максимум 7000 км,да ми е мирна главата............АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеИ правилно го сменяш на тези километри.Не става за по дълга експлоатация.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеЗащо? Мотивирай се
Щот си го сменям за МЕН, а за МЕН гледам да е НАЙ-ДОБРОТО!!!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеЗащо? Мотивирай се...
Comment
-
Как си направил 2500+ поста с тоя български ...
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:51 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНа всички колеги, които използваха израза "чорбичка, водичка, ..............и пр. " като нещо убийствено за двигателя при високи обороти, бих желал да кажа, че очевидно си мислите следното:
Висок вискозитет = добро мазане (вероятно, защото добре ти се мазни на пръстите)
Да, ама не!
При режими на работа при които повърхностите имат висока скорост на движение една спрямо друга, гъстото масло НЕ може достатъчно бързо да ги облее и смаже.
Така те остават сухи и резултатът е плачевен.
Опитвам се да Ви кажа, че висок вискозитет НЕ винаги означава добро мазане.
Малиии верно кви куриози има в тоа форумAR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеЗадръстване ... колата стои на място , двигателят работи .. сещаш ли се ?
Кола, на 15г, за 2700-3000лв (щото по толкова вървят) по-скоро ще я засиля от някоя скала отколкото да и сипвам на всеки 5000км масло за по 130лв. Някой горе беше писал за каране в пустинята, с много пясък и с високи обороти....бля, бля , бля....Ако ми се налага да карам в такива условия повярвайте няма да е Алфа Ромео, дори и маслоти и да е от това дето сипват в Станцията "МИР" даже няма да е италянска.
Това е моето скромно мнение.Last edited by Alamo; d.m.y г., 22:07.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеИ какво да се сещам? Само Алфите седят в задръстване, само Алфите седят в жегата.....май не. Ама само за Алфите си требе извънземно масло, щото двигателите им раждат. Да си го кажем направо двигателя си е боклук и се скапва!!!
Кола, на 15г, за 2700-3000лв (щото по толкова вървят) по-скоро ще я засиля от някоя скала отколкото да и сипвам на всеки 5000км масло за по 130лв. Някой горе беше писал за каране в пустинята, с много пясък и с високи обороти....бля, бля , бля....Ако ми се налага да карам в такива условия повярвайте няма да е Алфа Ромео, дори и маслоти и да е от това дето сипват в Станцията "МИР" даже няма да е италянска.
Това е моето скромно мнение.
Те т'ва е голата истина-наш'те коли са си за витрината,
а не за къраTHERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaМи за к'во ги карате бе? Nа мен ми е писнало да ги гледам по улиците - засилвайте ги там от скали ли от където искате, тъкмо с няколко броя по-малко и по-лимитирана серия ще станат...
Сега по темата :
Кой от вас си е купил чисто нова бензинова 156/147 от магазина, сменявал е маслото и филтрите на всеки 10 000км, а ремъци и ролки на 50-60 000км итн...
Според мен само такъв човек може да каже дали въпреки безупречните грижи, които е положил мотора е изтропал (лагери,вал итн) или е скъсал ремък/блокирала ролка и е изкривил клапани, и съответно да заключим, че мотора е пълен боклук
Несериозно е да купиш 10+++ годишна "кола" (морга), която е карана на "уволнение", и само Господ да знае дали някога и е сменяно маслото, и да твърдиш че като изтропа след няколко км в твои ръце, че мотора е калпавЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеИ правилно го сменяш на тези километри.Не става за по дълга експлоатация.
---------- Post added 25.04.12 г. at 00:04 ---------- Previous post was 24.04.12 г. at 23:58 ----------
---------- Post added at 00:06 ---------- Previous post was at 00:04 ----------
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
Кой от вас си е купил чисто нова бензинова 156/147 от магазина, сменявал е маслото и филтрите на всеки 10 000км, а ремъци и ролки на 50-60 000км итн...
.................................................. ..................
.................................................. ..................Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениехахахах нИ моЙ батка, щото после нема друга на пазара за 2500-3000лв с кожа, климатроник, леТни жанти и поне 150 коньие
Сега по темата :
Според мен само такъв човек може да каже дали въпреки безупречните грижи, които е положил мотора е изтропал (лагери,вал итн) или е скъсал ремък/блокирала ролка и е изкривил клапани, и съответно да заключим, че мотора е пълен боклук
Несериозно е да купиш 10+++ годишна "кола" (морга), която е карана на "уволнение", и само Господ да знае дали някога и е сменяно маслото, и да твърдиш че като изтропа след няколко км в твои ръце, че мотора е калпав
Май драмата важи само на ТС
Ама пък кво да се прави... верно за тези пари, толкоз екстри, толкоз коне... е неможе и душата в рая и х*я до края...
П.П. Пък той ако е тръгнал да се коти, квото и масло да сипеш .. все в гз! Карам и сменям на 10 000 км, като долу горе се съобразявам с маслото. Ако тръгна на 5-6 000 км. да слагам масло за 130+ лв... то къде му идва края. Ква файда от цялата работа... то с тез пари за масло, ще събера за нова кола през това времеLast edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 00:45.
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеБатка, това важи и за всички други коли, които въпреки, че са карани на уволнение, после не изтропват.
Май драмата важи само на ТС
Ама пък кво да се прави... верно за тези пари, толкоз екстри, толкоз коне... е неможе и душата в рая и х*я до края...
П.П. Пък той ако е тръгнал да се коти, квото и масло да сипеш .. все в гз! Карам и сменям на 10 000 км, като долу горе се съобразявам с маслото. Ако тръгна на 5-6 000 км. да слагам масло за 130+ лв... то къде му идва края. Ква файда от цялата работа... то с тез пари за масло, ще събера за нова кола през това времеAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaКойто си купи "друга кола" (предполагам визирате главно великите ноудистръкт машини на ВАГ групата) на годините на една 156, с "екстрите" на една 156, на цената на една 156 и после да каже честно дали карането на въпросната кола му доставя същото усещане като една еквивалентна 156, има пълното право да каже, че "нашите" са кочини и са по-зле от "другите коли".
Иначе си купуваш един туйнспарк за 3000 лева, както е казал Светлин, правиш основен ремонт на двигателя, обслужваш, сипваш скъпите масла, ала-бала и колата става "чук" но вече е на цената на еквивалентната лъскава А4-ка...
Е какво искате..? Цената на една кола от въпросния клас в перфектно състояние дето да знаеш, че няма да даде фира всеки момент е една и съща като теглиш тотала.
Във втора тема питам наистина ли токова много си вярвате и се мислите за чак толкова големи тарикати, че да надиграете и надхитрите пазара (въпроса е реторичен)..?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
Comment